Έρχονται τα Windows 9

Τα Windows 9Από τον Σεπτέμβριο η αρχές Οκτωβρίου σχεδιάζει η Microsoft να κυκλοφορήσει την preview έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 9 που έχει την κωδική ονομασίας Threshold.

Η Microsoft αυτή τη φορά στρέφετε προς την βελτίωση των updates ζητώντας από τους χρήστες που τα κατεβάζουν να συμφωνούν με τους όρους χρήσης ώστε να γίνετε αυτόματα η εγκατάσταση των ενημερώσεων κάθε μήνα. Υπάρχουν όμως κάποιοι περιορισμοί για ο Threshold preview καθώς θα είναι στη διάθεση εκείνων που θέλει να τα κατεβάσει και να τα δοκιμάσει στον υπολογιστή του.

Πριν κυκλοφορήσουν τα Windows 8 η Microsoft είχε περάσει από τρία στάδια τα οποία σκοπεύει να ακολουθήσει και τώρα. Το developer preview ήταν στο πρώτο στάδιο που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011. Στη συνέχεια ακλούθησε στο δεύτερο στάδιο το consumer preview το Φεβρουάριο του 2012 και τέλος το λειτουργικό κυκλοφόρησε το 2012 τον Αύγουστο που παρουσιάστηκε στο κοινό. Φέτος αναμένεται μέχρι το τέλος του 2014 να το δούμε στην τελική του μορφή (public preview) αφού οι εργασίες στη Microsoft γίνονται πυρετωδώς.

Τα Windows 9 όπως θα ονομαστούν θα κυκλοφορήσουν όμως στην αγορά την άνοιξη του 2015. Η πρώτη παρουσίαση του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος από την Microsoft έγινε στο San Francisco σε Build Developer Conference. Το λειτουργικό έχει διάφορες εκδόσεις όπως για smart phones, tablets και υπολογιστές.

Σύμφωνα με διάφορες διαρροές πληροφοριών σχετικών με τα Windows 9 αναφέρετε η επαναφορά του αρχικού μενού “Έναρξη” (Start Menu) μετά τα παράπονα από την άβολη χρήση που δημιουργήθηκαν από τους χρήστες του Windows 8. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν για την ενσωμάτωση της τεχνίτης νοημοσύνης (Cortana) στα smart phones με λειτουργικό Windows Phone, που είναι ένα σύστημα ηχητικών μηνυμάτων – εντολών που μπορεί να δίνει ο χρήστης εκφράζοντας φράσεις με το στόμα του. Το σύστημα Cortana έχει είδη ενσωματωθεί με τα update των Windows Phone σε 8.1 έκδοση. Προς το παρόν το Cortana υπάρχει μόνο στα Αγγλικά και τα Κινέζικα. Αλλά στη πορεία θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες. Άλλες φήμες αναφέρουν ότι θα αφαιρεθεί η κρυμμένη sidebar μαζί με τα κουμπιά πλοήγησης και επίσης θα υπάρχει και συμβατότητα με το Windows Store.

This entry was posted in Υπολογιστές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *