Οδηγός αναζήτησης στη μηχανή αναζήτησης Google

google

Κακά τα ψέματα αλλά  η  Google σήμερα ελέγχει  όλο το  διαδίκτυο.   Ψάχνοντας  μπορεί  κανείς να κατεβάσει  μουσική,  βίντεο,  διάφορα  αρχεία,  λογισμικό -  προγράμματα, διάφορα μαθήματα, να βρει  άρθρα που τον  ενδιαφέρουν, και πολλά άλλα ακόμα…  Αρκεί  λυπών να γνωρίζει κανείς τη ψάχνει και το πώς θα το βρει.

Σήμερα σ αυτόν τον οδηγό αναζήτησης θα σας δείξω μερικές εντολές τις Google στην αναζήτηση που θα κάνουν τη ζωή μας ποιο εύκολη εξοικονομώντας  έτσι τον πολύτιμο χρόνο μας. Για παράδειγμα αν  ψάχνω μαθήματα Photoshop θα γράψω  μαθήματα Photoshop

Aν  παρατηρήσω τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα είναι οι σελίδες που περιέχουν τις λέξεις κλειδιά «μαθήματα»και  «Photoshop».  Εάν εμάς ενδιαφέρει η φράση θα το γράψουμε ως εξής  «μαθήματα Photoshop». Παρατηρούμε ότι η αναζήτηση μας έγινε ποιο συγκεκριμένη και περιλαμβάνει τη φράση «μαθήματα Photoshop».

Τώρα ας υποθέσω ότι ψάχνω κάποια ηλεκτρονικά βιβλία περί των μαθημάτων Photoshop.  Κατ ουσίας ψάχνω  αρχεία όπως είναι τα pdf, doc, chm κτλ.

Οπότε θα γράψω  στην αναζήτηση   μαθήματα Photoshop  filetype:pdf . Αμέσως θα πάρω αποτελέσματα  με τα αρχεία pdf  που περιέχουν λέξεις  μαθήματα  και  Photoshop.

Αν  ψάχνω μαθήματα για Photoshop αλλά δεν θέλω να περιέχει  τη λέξη  προχωρημένους…  Μιας  και είμαι αρχάριος και θέλω να αρχίσω  να μαθαίνω….

Οπότε γράφω  μαθήματα Photoshop -προχωρημένους

Στη Google  υπάρχει η δυνατότητα να βρεις τις  συνώνυμες  λέξεις με αυτές που ψάχνεις. Π.χ.  αν γράψω   άσπρο  ~αμάξι  θα ψάξει για αμάξι η τις  συνώνυμες  της ( π.χ. αυτοκίνητο )  και τη λέξη άσπρο.

Αν γα παράδειγμα  θυμάστε ότι  στο site http://electronics.orgfree.com κάπου  έλεγε για προγραμματισμό μικροελεγκτή.  Αλλά δεν μπορείτε  να το  βρείτε  διότι υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα  που πρέπει ένα ένα να τα δείτε.  Ο ποιο σύντομος δρόμος θα είναι να γράψω  στην αναζήτηση τις  Google    προγραμματισμός  μικροελεγκτή site:http://electronics.orgfree.com

Θα βγάλει όλα τα άρθρα τις σελίδας  http://electronics.orgfree.com με λέξεις κλειδιά  «προγραμματισμός  μικροελεγκτή»  .  Αυτό γιατί όλες οι σελίδες στο διαδίκτυο σκανάροντε από το  Googlebot και αποθηκεύονται  προσωρινά στη βάση δεδομένων τις Google μέχρι  να ξανασκαναριστθούν.

Μπορώ να ψάχνω σελίδες με κατάληξη .gr . Π.χ.  Για να βρώ όλες τις σελίδες με ελληνικό domain name θα γράψω:

μαθήματα ηλεκτρονικών  *.gr

Έχει  πολλές  τεχνικές ακόμη τις οποίες θα προσπαθήσω να τις συμπληρώσω  και αργότερα σε αυτό το άρθρο.  Ως τότε καλό  searching  και  καλά σας αποτελέσματα.

This entry was posted in Υπολογιστές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *