Το διαδίκτυο είναι ο παράλληλος κόσμος με τον πραγματικό

Το διαδίκτυο σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλήρη πηγή πληροφόρησης που συνεχώς μεγαλώνει. Οποιοσδήποτε σήμερα που έχει την όρεξη να ασχοληθεί μπορεί να ανεβάσει άρθρα, αρχεία, βίντεο, εικόνες, λογισμικό, εκπαιδευτικά μαθήματα κτλ. Πρακτικά μπορεί κανείς να βρει σχεδόν τα πάντα στο απέραντο κόσμο του internet. Ενδεικτικά ας πούμε κάποιους χώρους η τομείς που έχει εισβάλει το ιντερνέτ με καλούς σκοπούς.

Εκπαίδευση

Σήμερα υπάρχει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που προσφέρει γνώση και πιστοποιήσεις σε κάποια συγκεκριμένα θέματα. Όλο και σε περισσότερο στα σχολεία διεισδύουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μέσω των οποίων τα παιδιά μαθαίνουν ψάχνοντας πληροφορίες στο διαδίκτυο που είναι σήμερα η μεγαλύτερη παγκόσμια βιβλιοθήκη. Οποιοσδήποτε σήμερα είτε είναι επιστήμονας είτε απόφοιτος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να αποκτήσει γνώσεις τέτοιες που θα τον βοηθήσουν να ανέβει πνευματικά και να γίνει άνθρωπος με αρχές και αξίες. Το Internet ανοίγει δρόμους σε όλες τις χώρες του κόσμου ενώνοντας έτσι τους πολιτισμούς των λαών. Μ αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς μέσω του internet να δει να μελετήσει και να αποκτήσει γνώση διευρύνοντας έτσι το γνωστικό του επίπεδο και την άποψη του για τον σημερινό κόσμο. Παγκοσμιοποίηση λυπών, – αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή της πληροφόρησης.

Επικοινωνία

Στις παλιές εποχές που η επικοινωνία ήταν δύσκολη υπήρχαν οι αγγελιοφόροι για να μεταφέρουν το μηνύματα η πληροφορίες σε απόσταση χιλιομέτρων.. Σήμερα για να μεταφερθεί το μήνυμα μερικών λέξεων από την Ελλάδα στη Κίνα χρειάζονται κάποια κλάσματα του δευτερόλεπτου. Οι ταχύτητες μεταφοράς των δεδομένων σήμερα με τις τεχνολογίες των οπτικών ινών είναι ασύλληπτες από τον άνθρωπο. Στην Ελλάδα οι ταχύτητες φτάνουν τα 2 Μb το δευτερόλεπτο. Και με τη καινούρια τεχνολογία του VDSL  έχουμε ταχύτητες 54 Mbps , δηλαδή πρακτικά μπορούμε να κατεβάζουμε έως και με 6 Mb το δευτερόλεπτο ! Τεράστιο το όφελος για την ανθρωπότητα, αν λάβουμε υπόψη ότι σχεδόν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί επικοινωνούν μέσω internet.

Γνωριμίες – Κοινωνική δικτύωση

Πολύς κόσμος σήμερα αναζητώντας μία συντροφιά η μία παρέα καταφεύγει στο διαδίκτυο και από κει βρίσκει άτομα για συνομιλία και επικοινωνία. Οι σελίδες όπως facebook.gr, zoo.gr, fatsa.gr είναι οι ποιο γνωστές στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά site κοινωνικής δικτύωσης που μπορεί κανείς να βρει την παρέα του. Έτσι λυπών το internet φέρνει πολύ κοντά τους ανθρώπους απ όλο τον κόσμο συμβάλλοντας έτσι στην ανταλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας μεταξύ αυτών.

Αγορές και η διαφήμιση μέσω του internet

Όλο και περισσότερος κόσμος σήμερα αρχίζει να κάνει τις αγορές του από το internet . Ο λόγος είναι πρώτα οι χαμηλές τιμές αλλά και η απουσία κάποιων προϊόντων που δεν υπάρχου στην Ελλάδα. Η παγκόσμια αγορά στο διαδίκτυο είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κανείς να βρει ότι θέλει αν ξέρει που ψάχνει. Οι ποιο γνωστές ξένες σελίδες για online αγορές είναι το e-bay.com, amazon.com. Στην Ελλάδα υπάρχει το e-shop.gr, e-market.gr πού είναι ένα siteπου πουλάνε μεταχειρισμένα καθώς επίσης υπάρχει και η δυνατότητα δημοπράτησης προϊόντος, axd.gr που βρίσκετε στην Αλεξανδρούπολη και περιέχει συσκευές και εφαρμογές πληροφορικής.

Μπορούμε επίσης να διαφημίσουμε την επιχείρηση μας μέσω κάποιων ιστοσελίδων που είναι σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης μας. Η διαφήμιση μπορεί να γίνει έμμεσα μέσω όπως για παράδειγμα μέσω του προγράμματος Google Adsense η άμεσα πληρώνοντας τον κατασκευαστή ιστοσελίδων για να βάλει μία μπάρα με το δικό σας διαφημιστικό banner.

Σε κάθε σπίτι, σε κάθε εργασιακό χώρο…

Όλος ο κόσμος συνδέεται με το διαδίκτυο. Σήμερα υπάρχουν βιομηχανίες που μέσα τους λειτουργούν μόνο ρομπότ χωρίς ανθρώπινη παρουσία . Όλο το εργοστάσιο ελέγχεται μέσω του υπολογιστή μέσω του internet. Όλα τα συστήματα ελέγχονται μέσω του internet. Παρουσία του ανθρώπου υπάρχει μόνο σε περίπτωση βλάβης η κάποιας ανωμαλίας στη λειτουργία των μηχανημάτων. Και για να μην πηγαίνουμε μακριά ας πούμε μόνο ότι σε κάθε γραφείο σήμερα υπάρχει υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. Όλοι μας ελεγχόμαστε ζούμε σε δύο παράλληλους κόσμους που σιγά σιγά έρχονται κοντά με την πρόοδο της τεχνολογίας και στο σύντομο μέλλον η πρόσβαση στον παράλληλο κόσμο θα είναι πολύ ποιο απλή και γρήγορη…

This entry was posted in Υπολογιστές. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *