Οι καταναλώσεις διάφορων ηλεκτρικών συσκευών

Η κατανάλωση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών ποικίλει από συσκευή σε συσκευή και είναι απαραίτητο να ελέγχουμε την κατανάλωση όταν αγοράζουμε μία ηλεκτρική συσκευή από το κατάστημα. Αυτό για να εξοικονομήσουμε χρήματα από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που σήμερα η κιλοβατώρα συνεχώς αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε περισσότερα χρήματα, ανάλογα με το μέγεθος ισχύος (σε KW) έχουμε για κάθε συσκευή και  τον χρόνο που αυτή λειτουργεί.

Σήμερα η κιλοβατώρα κοστίζει περίπου στα 0,14 €/Kwh . Αν και υπάρχουν κλιμάκια χρέωσης στα οποία μεταβάλλεται η χρέωση αναλόγως με την κατανάλωση ανά τετράμηνο. Παρακάτω δίνεται ο πίνακας με της καταναλώσεις διάφορων ηλεκτρικών συσκευών καθώς και το τη θα πληρώσουμε για μία ώρα λειτουργίας τους.

Κατανάλωση ηλεκτρικών συσκευών

Κατανάλωση ηλεκτρικών συσκευών

Ανάλογα με το κλιμάκιο σε τετραμηνιαία κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος διαμορφώνονται οι παρακάτω χρεώσεις.

Τιμή ηλεκτρικού ρεύματος

Είναι λυπών πολύ σημαντική η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι διότι όχι μόνο πληρώνουμε ανάλογα για το τη ρεύμα καταναλώνουμε αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να υπερβαίνουμε συγκεκριμένα κλιμάκια χρέωσης διότι εκεί ανεβαίνει η τιμή της κιλοβατώρας.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε μία συσκευή όπως η τηλεόραση η και υπολογιστής όσο χαμηλότερος είναι ο ήχος και φωτισμός τόσο λιγότερο ρεύμα θα καταναλώσει. Το ίδιο ισχύει και για τα κινητά τηλέφωνα όπου εκεί η μπαταρία είναι πολύτιμη με την άνοια ότι θα πρέπει να την φορτίζουμε συνέχεια που δεν είναι και ότι ευχάριστο εάν βρισκόμαστε κάπου έξω και δεν μας φάνει η συσσωρευμένη ενέργεια στη μπαταρία μας.

This entry was posted in Ηλεκτρολογικά. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *