Τι είναι το Format

Το Format είναι μία διαδικασία διαμόρφωσης σκληρού δίσκου του υπολογιστή έτσι ώστε να σβηστούν όλα τα αρχεία και να εγκατασταθεί εκ νέου το λειτουργικό σύστημα στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή.  Συνήθως γίνεται για τον λόγω του ότι ο υπολογιστής είναι γεμάτος ιούς, πειραχθήκανε αρκετές ρυθμίσεις του συστήματος η και γιατί είναι υπερβολικά φορτωμένο με προγράμματα το σύστημα και αργεί – κολλάει πολύ. Με ένα format λυπών επαναφέρονται οι ρυθμίσεις του υπολογιστή στην αρχική τους κατάσταση.

Divers & Antivirus

Στη συνέχεια ο τεχνικός των υπολογιστών πρέπει να εγκαταστήσει τους λεγόμενους οδηγούς – drivers  για να αναγνωριστούν από το σύστημα όλα τα περιφερικά και εσωτερικά συστήματα (hard wares). Φυσικά πριν τα divers κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση ενός antivirus.

Ενημερώσεις συστήματος

Σημαντικό επίσης είναι να εγκατασταθούν μετά τη σύνδεση του internet στη κάρτα δικτύου του υπολογιστή, οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος. Οι ενημερώσεις είναι καλό να εγκαθίστανται όταν υπάρχουν, διότι μειώνουν την πιθανότητα να μολυνθεί από έναν ιό ο υπολογιστής σας όταν σερφάρετε στο internet η εγκαθίσταται προγράμματα, καθώς επίσης βελτιώνουν κάθε φορά το λειτουργικό σας σύστημα.

Η διαδικασία του Format

To format είναι μία διαδικασία που απαιτεί κάποιου είδους εξειδίκευσης πάνω στους υπολογιστές, διότι ο τεχνικός θα συναντήσει διάφορες ορολογίες κατά τη διάρκεια αυτής και θα πρέπει να τις γνωρίζει ώστε να κάνει με σωστό τρόπο τις ρυθμίσεις στον υπολογιστή σας.  Είναι μία εργασία υπεύθυνη διότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσετε κάποια δεδομένα σας που θέλετε να σώσετε εάν εμπιστευτείτε αρχάριο χρήστη. Απαιτεί υπομονή και χρόνο 2  –  4 ων ορών για να γίνει σωστά η δουλεία. Να μείνει φυσικά ο χρήστης ευχαριστημένος από τον υπολογιστή του.

Στη συνέχεια γίνονται δοκιμές με διάφορα προγράμματα ώστε να βεβαιωθεί ο τεχνικός ότι όλα λειτουργούν τέλεια. Τέλος εγκαθιστούμε τα απαραίτητα η τα βασικά προγράμματα ώστε ο χρήστης να μπορεί να εργαστεί στον υπολογιστή του με τα βασικά αρχεία αναπαραγωγής ήχου, βίντεο, εικόνων και διάφορων εγγράφων εμπλουτισμένου κειμένου.

Η διαδικασία ολοκληρώνετε με τη ρύθμιση του υπολογιστή σας ως προς τα θέματα ασφαλείας του. Ώστε να μην μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση μέσω του διαδικτύου στα δεδομένα του χρήστη. Το θέμα της ασφάλειας βέβαια είναι ένα θέμα αρκετά μεγάλο και θα το αναλύσουμε σε ένα άλλο άρθρο που θα κάνω στη πορεία.

Για ένα πλήρες Format με την ακόλουθη εγκατάσταση των Drivers, και ρύθμιση του συστήματος μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε στη σελίδα αυτή. Η αλλιώς μέσω τηλεφώνου 6980457443

Με τιμή,
Υπέυθυνος σύνταξης της ιστοσελίδας,
Γρηγοριάδης Γιάννης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6980457443
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ 6Α, 68100 Αλεξανδρούπολη