Επισκευή φωτογραφικών μηχανών στην Αλεξανδρούπολη

Σήμερα σχεδόν όλοι μας διαθέτουμε φωτογραφικές μηχανές και βγάζουμε φωτογραφία τοις ωραίες μας στιγμές, ότι μας ευχαριστεί και ότι μας χρειάζεται. Ακόμη και στα κινητά τηλέφωνα υπάρχουν φωτογραφικές μηχανές με πολλά megapixels. Φυσικά για να βγάλεις μία επαγγελματική, καλής ποιότητας και ευκρίνειας φωτογραφία χρειάζεται επαγγελματική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Με τον χρόνο όμως, είτε από πέσιμο είτε από λανθασμένη χρήση οι φωτογραφικές μηχανές που κάποτε πληρώσαμε ακριβά χαλάνε και οι περισσότεροι την πετάνε στα σκουπίδι και αγοράζουν καινούρια σπαταλώντας ‘άδικα τα χρήματα τους. Μπορούν όμως να επισκευαστούν και να λειτουργήσουν όπως πριν.

Η επισκευή φωτογραφικών μηχανών είναι μία λεπτή εργασία που απαιτεί ακρίβεια στον χειρισμό κατά την αποσυναρμολόγηση, καλή γνώση ηλεκτρονικών και μηχανικής της φωτογραφικής μηχανής στη διάρκεια της επισκευής της και φυσικά ειδικά μηχανήματα για μία σωστή επισκευή.

Βλάβες που παρουσιάζονται σε φωτογραφικές μηχανές

Η φωτογραφική μηχανή κατά την χρήση της μπορεί να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα όπως για παράδειγμα να κολλήσει (σφηνώσει) ο φωτογραφικός της φακός. Στη περίπτωση αυτή δεν προσπαθούμε να ανοίξουμε την φωτογραφική μηχανή διότι μπορεί να καεί ο ελεγκτής του μηχανισμού του φακού (zoom) η και ο κινητήρας του μηχανισμού λόγο υπερφόρτωσης. Στο εργαστήριο μας η βλάβη μπορεί να επισκευαστεί πολύ φθηνότερα από ότι αν καεί ο κινητήρα η ο ελεγκτής. Άλλες βλάβες που μπορούν να παρουσιαστούν συνήθως είναι το χαλασμένο jack φόρτισης, το σπάσιμο οθόνης, βλάβη στη πλακέτα ελέγχου και άλλα.

Προβλήματα της φωτογραφικής μηχανής στο λογισμικό

Πολλές φορές φωτογραφικές μηχανές παρουσιάζουν προβλήματα στο λογισμικό τους που είτε χρειάζεται αναβάθμιση, είτε επιδιόρθωση μέσω ρυθμίσεων, είτε επανεγκατάσταση. Τέτοια προβλήματα μπορούν να είναι τα κολλήματα στο μενού επιλογών, διάφορα μηνύματα σφάλματος, η μη αναγνώριση από τον υπολογιστή κ.α. Δεν χρειάζεται όμως να στενοχωριέστε διότι όλα αυτά μπορούν να επιδιορθωθούν και η φωτογραφική σας μηχανή θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν.

Επισκευάζουμε, επιδιορθώνουμε και αντικαθιστούμε προβληματικά εξαρτήματα της φωτογραφικής μηχανής στην Αλεξανδρούπολη. Διαθέτουμε εξειδικευμένα εργαλεία και μηχανήματα για επισκευή παντός είδους βλαβών σε φωτογραφικές μηχανές.

Με τιμή,
Συντάκτης και οργανωτής της ιστοσελίδας,
Γρηγοριάδης Γιάννης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & τεχνικός επισκευής φωτογραφικών μηχανών
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6980457443